Välkommen till Piratpensionat Produktion!

Välkommen till Piratpensionat Produktion!

Allt material här får du sprida och bearbeta!

Här på Piratpensionat Produktion skriver jag om det jag skriver, om att skriva och om att sprida fri kultur.

Här bor därför det mesta som jag skrivit och lite av det som jag komponerat, ibland tillsammans med vänner. Ladda ner böcker, noveller, manus och musik och sprid. Allt material är licensierat under Creative Commons by-nc-sa. Mer om det hittar du här.

Vem får bestiga Mount Everest?

HögrePosted by Dan Engström Wed, July 04, 2012 17:03:12
Högre. Det är den preliminära titeln på den nya boken jag skrivit på i några veckor. Jag tror att jag har kapacitet för ett omfattande skönlitterär projekt, och att det är Det Finska Folkets Sång. Men jag inser att det krävs fler timmar med författande innan jag har tillräckligt med erfarenhet för att göra den historien rättvisa. Den berättelsen vill inte heller fram riktigt ännu. Men något kortare, mer lättsamma berättelser är bra mellansteg, och underbart roliga att arbeta med innan man tar sig an sin stora utmaning. Innan man bestiger Mount Everest har man många små berg att testa på. Sotarskolan var ett sådant mindre berg.
Mount Everest. Det finns något mycket lockande, skrämmande och obotligt romantiskt i att stå på världens tak, en prestation som människor har offrat livet för. Det första försöket som kunde lyckats gjordes 1924 då Mallory och Irvine försvann på väg upp till - eller möjligen ner från - toppen. Även deras öde är lockande och skrämmande på samma gång. Om man tillåter sig att raljera lite, så går det idag att köpa sig en plats på toppen av Mount Everest. Med lite tur och mycket pengar kan man i stort låt sig vinschas upp och fotograferas. Vad skulle Mallory sagt om det? Måste man förtjäna att ta sig an Mount Everest? Inte fan vet jag. Men det är en spännande utmaning att leka fram en bok som betraktar en tematisk fråga av den typen. Och lyckades Mallory ta sig upp till toppen? Med lite fantasi och en gnutta magi kan vi försöka ge ett svar.

Jag törs nog lova att den som gillade Sotarskolan kommer att gilla Högre. Det är en berättelse som pockar på att bli berättad.


Idén och inspirationen kom från fotot ovan:
Mount Everest North Face, Tibet, av Jimmy Chin, National Geograpic. Tack till Micke för alla kommentarer och stöd!  • Comments(0)//piratpensionat.mickla.se/#post103