Välkommen till Piratpensionat Produktion!

Välkommen till Piratpensionat Produktion!

Allt material här får du sprida och bearbeta!

Här på Piratpensionat Produktion skriver jag om det jag skriver, om att skriva och om att sprida fri kultur.

Här bor därför det mesta som jag skrivit och lite av det som jag komponerat, ibland tillsammans med vänner. Ladda ner böcker, noveller, manus och musik och sprid. Allt material är licensierat under Creative Commons by-nc-sa. Mer om det hittar du här.

En kvinna och hennes omöjliga dröm

HögrePosted by Dan Engström Thu, January 03, 2013 00:56:12
Högre är klar. Färdig. Den är till och med korrekturläst, typ. Och så har vi beta-testat Vulkans publiceringsverktyg: Högre på Vulkan. Temat blev i vanlig ordning rätt oväntat - inte alls det jag hade förväntat mig. Det blir å andra sidan alltid det jag skriver. Historier som vill bli berättade skriver sig själva. Då skall man som författare inte lägga sig i, utan bara hänga med. Försöker man styra blir de bara irriterade och stingsliga.

Ett foto. Ett berg. En gåta. En kvinna och hennes omöjliga dröm.
Nej, jag vet faktiskt inte vad boken till slut kom att handla om. Det är nog upp till dig som läsare att berätta för mig. Jag har fått sådana läsarreaktioner ibland - en gång fick jag faktiskt höra "Jag gillade din liknelse med Jesus på korset" - och de är alltid lika överraskande. Det enda jag är säker på är att det finns en tematik om att följa sin dröm, vart den är leder. Om att följa den trots att den leder längre än man vågar. Djupare. Svårare. Högre.


Det inledande fotot på Mount Everest publiceras av nasontravels på Flickr under CC BY 2.0. http://www.flickr.com/photos/81365633@N08/7449596832/

Senaste revidering av tyrckfel 2018-03-18, uppdatering med Vulkan 2018-03-31.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.