Välkommen till Piratpensionat Produktion!

Välkommen till Piratpensionat Produktion!

Allt material här får du sprida och bearbeta!

Här på Piratpensionat Produktion skriver jag om det jag skriver, om att skriva och om att sprida fri kultur.

Här bor därför det mesta som jag skrivit och lite av det som jag komponerat, ibland tillsammans med vänner. Ladda ner böcker, noveller, manus och musik och sprid. Allt material är licensierat under Creative Commons by-nc-sa. Mer om det hittar du här.

Tillbaka

Bränning igenPosted by Dan Engström Fri, May 03, 2013 23:53:43
Den här historien har paus. Henrik tog över, så Pensionatet får vänta.
(2015-10-27)

Piratpensionat Produktion presenterar stolt sitt allra senaste projekt:

Tillbaka till Båtsman Brännings Piratpensionat

Vi håller oss till den beprövade form som var så framgångsrik (läs: rolig) förra gången: en bok om pirater med sånger och bilder, alltihop nedladdningsbart gratis med Creative Commons-licens. Det finns en dramaturgi med massor av magi. Det finns ett karaktärsgalleri med roliga namn. Det finns fem låtar skrivna och testade, och än så länge har låtarna förutsättningar att bli ännu bättre än förra gången.

Låt oss ge ett smakprov på lite musik och text. Vi skall inte avslöja för mycket, men lek med tanken att stigen vi går på bara leder bort. Hela tiden. Det börjar bli kväll, mörkt. Vi är lite rädda. Då skulle det kunna låta så här: Stigfinnarsång. Ungefär. Extrapoäng till den som hittar Anders referens till Albert & Herbert.
Och ungefär så här kommer inledningstexten se ut. Om Rudrik sköter sitt jobb som ciceron. Helt pålitlig är han inte.

Episod 1 Jag kanske skulle presen
tera mig

Först som sist kanske jag skulle presentera mig. Mitt namn är Rudrik Buxbom. Jag är författare. Ni har säkert läst någon av mina många böcker. Inte? Säkert? Det var konstigt. Nå, ingen skada skedd. Det går ju att ordna med hjälp av vilket välsorterat antikvariat som helst. Fråga efter boken 'Juveler på de sju haven. Om fullriggare och andra flytetyg.' Det är något av en klassiker om jag får säga det själv. Är det säkert att ni inte läst den? Aha, jag förstår. Ni föredrar min personliga favorit. 'Om du får oväntat besök. Strategi och taktik under vikingatiden'. Jomen den måste ni väl ha sett. Jasså inte. Men denna då. 'Senapssill och små grodorna. Om västkustens festliga midsommarfauna.' Inte den heller? Märkligt. Vad lär de sig i skolan nu för tiden. Nå. Var var vi någonstans?

Legenden om Bränning var det, javisst. Det var en historia, det. Nästan så man skulle skriva en bok om den. Men den tiden är över. Vem orkar. Allt skrivande och rättande och förhandlande med förlaget. Aldrig i livet. Nä, det får bli någon annans jobb att skriva boken om Bränning. Det är väl ingen annan än jag som minns längre, men det är ju knappast mitt bekymmer. Näpp! Någon bok lär det aldrig bli. Men jag kan berätta för er om ni vill. Om ni lyssnar noga. Låt se.

Vår historia tar sin början nästan precis ett år efter det att David och Sissela Bränning brutit familjens förbannelse och tvingat Greve Drakensjöö att segla bort i skymningen med hela sin piratbesättning. Lugnet hade lägrat sig och gästerna återvänt till pensionatet, på sin dramatiska klippa med sin vidunderliga utsikt. Just den kvällen låg jag bekvämt bakåtlutad i en solstol på verandan och njöt av vårsolen efter ännu ett framgångsrikt bokprojekt. Det var i april ... låt se ... 1762 måste det ha varit. Eller 1761. Det var det nog. Sjuttonhundra sextioett. Eller -två. Jag hade just slutfört 'Räven överraskar grisen. Oväntade möten i skog och mark'. Är ni naturintresserade? Då är den boken absolut något för er. Det är en uttömmande betraktelse av fiktiva möten mellan djur från olika habitater som ... Men jag förirrar mig från ämnet. Bränning var det. Det hela började en fredag i april 1761. Eller 1762. Där någonstans.

Så ungefär! Nå. Det är mycket arbete kvar - det mesta faktiskt - men än så länge ser det faktiskt rätt lovande ut. Piraterna är lika elaka som i förra boken, de vuxna lika handfallna och vi får träffa en ny, ung hjältinna. Vi har fortfarande mottot Ord ska vara roliga. Välkomna tillbaka.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.